Steam Ağına Bağlanılamıyor Çözümü
Birçok Steam kullanıcısı, Steam ağına bağlanamıyor hatası yüzünden sistem üzerinde yer alan oyunları oynamada büyük sıkıntılar yaşıyor. Hata genelde uygulamaya ilk girmeye çalışırken ortaya çıkıyor. Uzun bir bekleyişin ardından kullanıcıları hata bekliyor. Daha fazla sevdiğiniz oyundan uzak kalmanıza gerek yok, çünkü sizin için çok değerli bilgileri maddeler halinde sıraladık. Fakat okumaya başlamadan önce Steam ağ hatalarının nedenini bilmeniz size avantaj sağlayacaktır.
Steam Ağı Hatalarının Nedeni
Steam ağ hatalarının nedeni genelde internete bağlı olmakla birlikte, bilgisayarınızın sistem dosyalarının zarar görmesi veya başka bir programın engellemesine bağlı olabilir. Eğer uzun süre güncelleme yapmadıysanız, bu da ağ sorunu yaşamanıza neden olabilir.
Steam Ağına Bağlanılamıyor Çözümü
Steam ağına bağlanamıyor çözümü için birkaç farklı yöntem mevcut. Eğer size sunduğumuz tavsiyeler işe yarmazsa, bir diğerine geçiş yapın. Kullanıcılar için bu hata çözümleri için Windows 10 kullandığı varsayılarak dizilmiştir. Sonuç itibariyle genel hatlarıyla aynı sayılabilir.
Steam bağlantınızı yenileyin: Ağ bağlantısı alıyorsanız, Steam’i yeniden başlatın. Bunun için Steam > Online > İnternete Bağlan > Cloud. Steam’e yeniden bağlanmayya çalıştığınızda hatayı alıyorsanız bağlantıyı yenileyip tekrar deneyin ya da çevrimdışı modda başlatın.
Steam Sunucu Durumunu kontrol edin: Belki sorun sizden değil de geneldir. Bu durumda yaptığınız ayarlar sonucunda bilgisayarınızın normal çalışan ayarlarını bozabilirsiniz. Bu yüzden Steam’in sitesinden sunucu durumunu kontrol edin.
İnternet Bağlantısı: Eğer internetinizde bir sorun varsa bunu görebilmenin en iyi yolu herhangi bir hız testi yapmaktır. İnternet hızı normal değerlerin çok altındaysa, Steam’e giriş yapamazsınız.
Bilgisayarınızı yeniden başlatın: Olası olmayan bir çözüm gibi görünse de , bilgisayarınızı yeniden başlatmak tüm sürücü sorunlarını, yazılım çökmelerini veya donmuş uygulamaları temizleyebilir. Ayrıca, ağ ayarlarınızı sıfırlamanın basit bir yoludur.
Arka Plan Uygulamalarını Kapatın: Steam’e göre virüsten koruma, casus yazılımdan koruma, P2P uygulamaları ve hatta bazı VPN uygulamaları gibi bazı uygulamalar ağ bağlantınızı engelleyebilir. Bu olasılığı test etmek için, Windows Defender’ı ve diğer güvenlik uygulamalarını geçici olarak devre dışı bırakın ve Steam ile yeniden bağlanmayı deneyin.
Steam’i Yönetici olarak çalıştırın: Uygulamayı yönetici olarak çalıştırmak sağlıklı bir çalışma sağlayabilir. Masaüstü simgesine sağ tıklayın ve yönetici olarak çalıştırdıktan sonra tekrar deneyin.
Windows Güvenlik Duvarınızı Devre Dışı Bırakın: Bilgisayarınızı ve ağınızı kötü amaçlı yazılımlardan ve potansiyel bilgisayar korsanlarından korumanın harika bir yolu olsa da, Windows Güvenlik Duvarı Steam bağlantı hatanızın suçlusu olabilir. Amacı, herhangi bir tehdidin sisteminize ulaşmasını engellemek veya engellemektir. Ancak, kötü trafiğe karşı iyi trafiği algılayacak kadar akıllı değildir. Güvenlik duvarı, Steam’in çalışması gereken bağlantı noktasını engelliyor olabilir.
İSS Kesintiler: İnternetinizle ilgili diğer bir faktör, ISS’nizin (İnternet Servis Sağlayıcısı) teknik sorunlar yaşayıp yaşamamasıdır.
Yeni Bir Sürücü İndirin: Steam bağlantı hataları yaşıyorsanız, ağ kartı aygıt sürücünüzü güncellemeniz gerekebilir
Steam’i Güncelleyin: Ağ bağlantısı hatalarının sebeplerinden biri de uygulamanın güncel olmamasıdır. Bu yüzden Steam’e giriş yaparak son güncellemeleri kontrol edin ve tekrar giriş yapmayı deneyin.
Başka Bir Protokol Deneyin: Steam, genellikle Kullanıcı Datagram Protokolü (UDP) üzerinden çalışır. Sorun giderme için Steam istemcisini bunun yerine TCP kullanacak şekilde değiştirebilirsiniz.
Winsock Sorunları: Winsock, yazılımın ağa erişmesine izin verir. Steam’in düzgün bağlanmadığını fark ederseniz, bozuk bir Winsock’unuz olabilir. Çözmek için bazı üçüncü taraf uygulamaları deneyebilir veya Winsock.dll dosyasını düzeltmek için diğer bazı sorun giderme adımlarını uygulayabilirsiniz.
TCP / IP Yığınınızı sıfırlayın: Winsock ayarlarınızı sıfırlamak yardımcı olmazsa, TCP / IP yığınınızı da sıfırlamak isteyebilirsiniz. Genellikle her ikisinin de sıfırlanması, yaşadığınız tüm ağ sorunlarını giderebilir.
Steam’i yeniden yükleyin: Tüm bunlar bir işe yaramadı mı? Öyleye uygulamayı silin ve tekrar yükleyin. Böylece zarar görmüş dosyalar yeniden yüklenecektir. Ancak unutmayın, tüm oyunlarınız da gidecek ve yeniden yüklemeniz gerecektir. Bunun olmaması için Steamapps klasörünü başka bir yere kopyalayın.
Steam’inizin İnternet Protokolünü Değiştirin: Bazen TCP’yi değiştirmek ağ sorunlarını çözmek için etkili olabilir. Tek yapmanız gereken internet protokolünü değiştirmek. Bunun için Steam simgesine sağ tıklayın, Özellikler’i seçin, Kısayol sekmesine girin ve hedef kutusundan tcp’yi seçin.
Ağ bağdaştırıcınızı kontrol edin: İçerik menüsünü açmak için Win+X tuşlarına basın ve buradan Aygıt Yöneticisi’ni seçin. Açılan pencerede, Ağ bağdaştırıcısına gidin ve genişletin, ardından kendi resmi adlarıyla WiFi / LAN bağdaştırıcılarının bir listesini bulacaksınız. Özellikler penceresini açmak için bir bağdaştırıcıya çift tıklayın ve ardından bu aygıtın düzgün çalıştığını belirten bir pencere olup olmadığına bakın. Burada tüm adaptörleri tek tek kontrol edin. Ağ ayarlarınızda herhangi bir değişiklik yaptıysanız, belirli komutları çalıştırarak bunları geri döndürmeniz gerekir. Çalıştır kutusunu açmak için Win + R tuşlarına basın ve ardından cmd yazın ve Enter tuşuna basın Aşağıdaki komutları yazın ve her komutu yazdıktan sonra Enter tuşuna basın.
- ipconfig / release
- ipconfig / all
- ipconfig / flushdns
- ipconfig / yenileme
- netsh int ip seti dns
- netsh winsock sıfırlama
Bu komutları çalıştırdıktan sonra, bilgisayarınızı yeniden başlatın ve “Steam ağına bağlanılamadı” hatasının düzeltilip düzeltilmediğini kontrol edin.
Ağ sürücüsünü güncelleyin: Eski veya sorunlu ağ bağdaştırıcıları da Steam bağlantı hatasından sorumludur. Böylece, ağ bağdaştırıcısını güncellemeyi deneyebilirsiniz. Bunun için: Aygıt Yöneticisi penceresini açın. Ağ bağdaştırıcısına sağ tıklayın ve menüden Sürücüyü güncelle’yi seçin. Açılan pencerede, sürücülerin nasıl aranacağını seçin. İşte 2 seçenek: otomatik ve manuel. İhtiyaçlarınıza göre birini seçebilir ve güncellemeyi tamamlamak için ekrandaki talimatları takip edebilirsiniz.
Yorum yaz
Ben Emre. Yıllardır hobi olarak oyun oynuyorum. Bu blogu sizlerle tecrübelerimi paylaşmak için açtım.
Bir sorunuz var ise, sizin için hemen cevabı bulabiliriz! Aşağıdaki formu kullanarak bize sorunuzu yazabilirsiniz.
En son gönderilerimizi almak için e-mail adresinizi girin!