2021 Oyunları Sistem Gereksinimleri

2021 Oyunları Sistem Gereksinimleri

Yazar: Emre Oyun Haberleri

Oyun bilgisayarı toplamak veya almak gibi bir niyetiniz varsa, donanım özellikleri hakkında detaylı bir bilgi sahibi olmanız gerekebilir. Bazı durumlarda bilgisayarlar “oyun bilgisayarı” adı altında satılsa bile, çoğu oyunu oynayamayabilirsiniz. Bu tip durumlarda satıcılar size hangi oyunu oynayıp oynayamayacağınızı söyler. Bunun dışında belli bir oyun adı verilerek satılan oyunlar minimum gereksinimleri karşılayacağı için başka oyunları oynarken zorluk yaşayabilirsiniz. Ayrıca Counter Strike gibi bazı oyunlar yüksek çözünürlüklü ve devasa oyunculu olmalarına rağmen üstün sistem gereksinimlerine gerek duymaz. Bu tip durumlar, oyun bilgisayarları hakkında çok fazla bilgi sahibi olmayan kişiler için tuzak gibi görülebilir. 2021 oyunları sistem gereksinimleri ve oyun bilgisayarında olması gereken özellikler hakkında bilmeniz gerekenleri sıralamaya çalıştık.

Oyun Bilgisayarı Alırken

2021 oyun bilgisayarları, özellikle fazlasıyla gelişmiş ekran kartları yönünden güçlü olmalı. Birkaç yıl öncesine kadar en güçlü ekran kartları arasında sayılan bazı donanım elemanları, günümüzde çoğu oyunu çalıştırmakta zorlanıyor ya da hiç açamıyor. Bu da şu manaya geliyor, ekran kartınız ne kadar iyi olursa, o kadar uzun süre yeni çıkan oyunları oynamaya devam edebilirsiniz. Bu durumda dikkat etmeniz gereken diğer şey, laptop mu alacaksınız yoksa masaüstü mü? Masaüstü cihazların upgrade, yani donanımlarının yükseltilebilme özelliği vardır ve oyunlarda daha iyi performans sunarlar. Laptop bilgisayarların böyle bir özelliği yoktur ancak en büyük avantajı taşınabilir olmalarıdır.

Oyun Bilgisayarınızın minimum Özelliklerini kontrol etmelisiniz çünkü Cyberpunk 2077  ve  Death Stranding gibi yeni oyunlar, çok üstün olmadığı taktirde sadece masaüstü bilgisayarlarda oynanabilir. Eğer gerçekten tutkulu bir oyuncuysanız, masaüstü bilgisayar almanızı tavsiye ederiz. O yüzden size vereceğimiz tavsiyeler bu yönde olacak. 2021 oyunları sistem gereksinimleri arasında en düşük performanslı bir bilgisayarın bile sahip olması gereken bazı özellikler şu şekilde olmalı:

  • İşletim sistemi: Windows * 10
  • İŞLEMCİ: Intel® Core ™ i5-7500 işlemci veya daha fazlası
  • Depolama Alanı: 12 GB sistem belleği
  • Grafik kartı: NVIDIA * GeForce GTX 1060 veya AMD * Radeon RX 580
  • GPU RAM: 6 GB video belleği
Bunada Göz At  Valorant Kapalı Betasını 1 Günde 3 Milyon Kişi Oynadı

2021 PC Oyunları Özellikleri

Eğer bilgisayar satın aldıktan sonra uzun süre aynı bilgisayar ile oyun oynamaya devam etmek istiyor ve birkaç yıl daha çıkan en iyi oyunları oynayabilmek istiyorsanız, yukarıdaki minimum sistem gereksinimleri sizin için hayal kırıklığı olabilir. 2021 yılında çıkacak oyunlar ve daha sonrası için şunu net olarak söyleyebiliriz. En az 2K olmak üzere 4K özelliklerde olacak, yüksek çözünürlüklü ve bilgisayar hafızası için zorlayıcı olacak gibiler. En basitinden GTA V oyununun şu an 90 GB’dan daha fazla olduğunu söyleyebiliriz. Ek olarak bu oyunların kapasitesiyle birlikte sistem üzerindeki yüklenmesinin, yani GPU’nun da ısınacağını göz önünde bulundurmanız gerekir.

Sağlıklı bir oyun deneyimi için yüksek FPS, en fazla %50 seviyelerinde bir GPU ısısı ve akıcı grafiklere sahip olmanız gerekir. Oyunlarda grafik ayaklarını düşürmemek, yüksek çözünürlükte oyun keyfi sürmek için size tavsiye edebileceğimiz 2021 oyunları sistem gereksinimleri ve daha fazlası için şu sisteme sahip olmalısınız:

  • İşletim Sistemi: Windows 10
  • İşlemci: Intel 9th Gen
  • Depolama Alanı: 1 TB HDD 50 GB SSD
  • Ekran kartı: GeForce RTX 3090. AMD Radeon RX 6900 XT
  • GPU Ram: 16 GB video belleği
  • Anakart: Asus Maximus VIII Extreme
  • GPU Soğutucu: Nitrojenli soğutma

Yorum yaz

BEN KİMİM?
Emre Rothzerg

Ben Emre. Yıllardır hobi olarak oyun oynuyorum. Bu blogu sizlerle tecrübelerimi paylaşmak için açtım.

TAKİP EDİN:
İLETİŞİM:
[email protected]
SORUNUZ MU VAR?
ŞİMDİ ABONE OL